Українцям зима дається дуже нелегко не лише через масові відключення електроенергії, адже опалення теж є далеко не у всіх житлових будинках. Деякі "добувають" собі обігрів дровами, але ціни на них дуже зросли.

Порівняно з 2021 роком вартість дров в Україні зросла у два рази. Це пов'язано з тим, що заготівлю проводили у недостатньо швидких темпах, також вплинув високий попит серед населення та експорт до ЄС.

Дрова, скріншот: YouTube
Дрова, скріншот: YouTube

На даний момент ціни на дрова другої групи із сосни стартують від 600-700 гривень. Найбільш бюджетні варіанти трапляються у Чернігівській області, але на умовах самовивезення. У деяких лісових господарствах ці ж дрова пропонують 1107 гривень за кубічний метр. Примітно, що минулого року вони коштували по 700 гривень.

Найдорожчі дрова у західних та південних регіонах. Кубічний метр палива там продають за 1100-1200 гривень. У лісгоспах на Івано-Франківщині ціни на дрова піднялися на 10%. Наразі вони коштують від 1900 гривень.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

Варто зазначити, що ціни з кожним роком дедалі вищі. У одного і того ж продавця у 2021 році один кубічний метр деревини на опалення коштував 1192 гривень, а у травні 2022 року їхня вартість зросла до 1574 гривень. Загалом за рік дрова подорожчали на 32%.

Продавці формують ціни за методичними рекомендаціями щодо формування собівартості продукції, робіт і послуг на підприємствах лісового господарства.

Раніше ми писали про те, що пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка

Як повідомляв Знай.ua, водіїв можуть залишити без прав через новий закон від депутатів: слід бути уважнішими