Не припиняються масові обстріли кровожерливою росією критичної інфраструктури України. Як наслідок - українці зіткнулися з перебоями в енергопостачанні по всій країні.

Проте, відсутність світла не заважає українцям продовжувати навчатись та працювати на спільну перемогу над ворогом. Однак слід подбати про такі речі, як, наприклад, батареї своїх гаджетів. Українцям дали корисні поради, як зберегти заряд ноутбука якнайдовше.

Передусім варто пам'ятати, що після 300-500 циклів заряду-розряду літій-іонної батареї її місткість зменшується до 80% від початкової. Цей факт є абсолютно нормальним явищем. Та попри це має вплив на автономний час роботи ноутбука. Також пам'ятайте, що якщо ноутбук постійно перегрівається, то термін служби акумулятора може скоротитись на більше ніж 60%.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Способи максимально заощаджувати заряд на ноутбуці:

1. Вимикайте заряджений пристрій з мережі. Заряджайте пристрій, потім вимикай його з мережі та чекайте розрядки. Але не варто затягувати до моменту повного розрядження.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

2. Дотримуйтеся температурного режиму роботи. Важливо, щоб ноутбук не перегрівався та не переохолоджувався. Оптимальна температура для його роботи — 10-35°C. Отвори вентиляційних решіток повинні мати вільний доступ до повітря. То ж класти ноутбук собі на коліна чи на плед не варто.

3. Обирайте економний режим роботи. Це можна зробити у налаштуваннях ноутбука і таким чином заощадити заряд батареї до 20%.

4. Закривайте непотрібні програми. Оскільки фонові програми споживають дуже багато енергії, то ж залишайте лише ті, якими ви користуєтеся просто зараз. Можна також вимкнути Bluetooth або Wi-Fi, якщо вони наразі непотрібні для роботи.

5. Калібруйте батарею. Калібрування потрібно проводити кожні два-три місяці. Це можна зробити наступним чином:

  • Зарядіть ноутбук до 100%. Залиште його зарядженим на кілька годин, поки акумулятор не охолоне.
  • Вимкніть налаштування режиму сну. Натомість встановіть автоматичне відключення пристрою при 5-15% заряду.
  • Зачекайте, поки батарея розрядиться і ноутбук вимкнеться автоматично.
  • Знову зарядіть пристрій та увімкніть його.
  • Дочекайтеся повної зарядки акумулятора.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову