Зростання цін, дефіцит продуктів, а також зниження виробництва деяких з них стали одним з наслідків розпочатої росією війни в Україні. Торкнулася ця ситуація й виробників пива.

Зокрема, компанія "Укрпиво" (Київ) констатувала зниження виробництва пива в Україні на 28,1% до 113,2 млн дал у січні-листопаді 2022 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться у повідомленні "Укрпива".

"Експертна оцінка обсягу виробництва пива по Україні (крім пива безалкогольного з умістом спирту до 0,5 об. % ) за 11 місяців 2022 року – 113,2 млн. дал, або становить 71,9 % до аналогічного періоду 2021 року, та виробництво солоду – 156 392 тонн, що становить 80,1 % до аналогічного періоду 2021 року", – зазначається в ньому. Укрпиво

Виробництво пива, скріншот з відео
Виробництво пива, скріншот з відео

Водночас українців потішили цікавою новиною. Адже в Україні відновлюють виробництво улюбленого напою київських князів. Мова йде про напої на основі натурального меду, які є найдавнішими на землі, адже їх виготовляли ще з часів шумерської цивілізації. Про це повідомляє Агротренд.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Безумовно втішною новиною, є те, що в Україні відроджуються давні традиції медоваріння та розвивається виробництво автентичного медового напою за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства.

Єдиною умовою для виробника є наступне: мати пасіку та виготовляти напої із власної сировини. А такі кроки однозначно дадуть серйозний стимул для розвитку малих підприємств, відзначають фахівці.

Мед, фото з вільних джерел
Мед, фото з вільних джерел

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову