У Державній митній службі України розповіли про ситуацію, яку маємо на цей час стосовно експорту вершкового масла. За їхніми даними продовж січня-листопада 2022 року на експорт було відправлено 13 тис. тонн вітчизняного вершкового масла.

Як пояснили, у Державній митній службі України, це на 38,3% більше від обсягу за аналогічний період минулого року. Відповідно, про дефіцит цього продукту мова не йде.

Відзначається, що у грошовому еквіваленті експорт вершкового масла склав $75,6 млн, що на 71,4% перевищує показник за 11 місяців 2021 року. Країни, які протягом 11 місяців цього року закупили найбільше українського масла, це Польща (41,7%), Молдова (18,7%) та Азербайджан (9,7%).

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Крім можливого дефіциту деяких популярних продуктів іншою серйозною проблемою є стрімке зростання цін. Згідно з даними Міністерства фінансів, інфляція у листопаді збільшилась на 0,7%, а з березня по листопад підвищення цін відбулось на 22,2%.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Найбільшого зросту цін зазнали: риба – 45,5%, яйця – 80,7%, овочі – 49,7%, фрукти – 70,5%, цукор – 32,9%, макарони – 27,5%, олія – 25,7%, м’ясо – 24,4%, сир – 22,6.

Водночас через адміністративний мораторій на підвищення вартості комунальних платежів майже не росли в ціні послуги з утримання житла – лише +5% за час повномасштабної війни.

Продукти, скріншот з відео
Продукти, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову