Атаки росії не припиняються, вкрай негативно впливаючи на погіршення ситуації в енергетиці. Через таку ситуацію на думку фахівців неминуче здорожчає виробництво та зберігання продукції.

Зокрема мова йде про нове зростання цін на продукти птахівництва: курятину та яйця. Відповідну заяву зробили в Асоціації "Союзу птахівників України".

Українці ще не встигли отямитися від різкого здорожчання вартості курячих яєць на полицях магазинів, через що у цінову політику змушений був втрутитися уряду і в результаті цінники почали дещо знижуватися.

Проте, як відзначають птахівники, чергові атаки по інфраструктурі поставили під загрозу тенденцію зниження цін на продукцію цієї категорії.

Яйця курячі. Фото: скриншот з відео
Яйця курячі. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко розповів про можливий дефіцит продукції птахівництва в українських торговельних мережах. Він пояснив, що підприємців змушують зменшувати обсяги виробництва для мінімізації втрат такі фактори як нестабільне електропостачання та вимушене використання генераторів.

Згідно з прогнозом експертів, ціни на яйця можуть знизитися виключно за умови стабілізації ситуації в українській енергетиці. Як відзначає директор філії "Броварська" ПНВК "Інтербізнес" Володимир Пономаренко, тільки в такому разі вартість може опуститися до 45-60 грн за десяток.

Проте, невтішна ситуація з безперестанними обстрілами росією найімовірніше спричинить суттєве зростання вартості продукції птахівництва, відзначають фахівці у своїх прогнозах.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову