Енергосистема України продовжує страждати від масованих ракетних атак росії, а отже, ситуація з подачею електрики не покращується. Це провокує подорожчання виробництва та зберігання продукції, а відповідно і зростання цін на неї. Зокрема, експерти вважають, що ціни на яйця і курятину можуть зробити новий ривок. Про це повідомили в Асоціації "Союзу птахівників України".

Після різкого подорожчання ціни на курячі яйця почали дещо знижуватися, проте остання атака по енергетичній інфраструктурі може кардинально змінити тенденцію. Експерти вважають, що якщо ситуація в енергосистемі стабілізується, цінники на яйця знизяться до 45-60 гривень за десяток. Але зараз найімовірніший інший сценарій - ціни продовжать збільшуватися.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Також тенденцію до подорожчання підтримує той факт, що російські окупанти знищили найбільшу птахофабрику "Чорнобаївська". Через війну поголів'я зменшилося на 4,4 млн. птахів.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Разом з тим, постійні перебої в електропостачанні та повсякденне використання генераторів змушує підприємців вдаватися до зменшення обсягів виробництва, щоб звести до мінімуму свої втрати. За словами експертів, це загрожує дефіцитом курячого м'яса на полицях українських супермаркетів.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на продукти невгамовно зростають, але є й чому порадіти: НБУ про ситуацію на продовольчому ринку.

Також наш портал інформував, що помідори стають на вагу золота: популярні супермаркети різко підняли ціни на овоч.

Крім того, ми писали, без гарячого на Новий рік не залишимося: цінники на курятину та сало радують українців своєю доступністю.