Новорічні салати цього року коштуватимуть українцям помітно дорожче, ніж попереднього, оскільки навіть такі елементарні інгредієнти як консервована кукурудза та зелений горошок помітно піднялися в ціні. Як виглядають цінники на полицях супермаркетів, показав портал Мінфін.

Наближаються зимові свята, а значить, багато українців готуються накривати новорічний стіл, на якому майже завжди присутні салати з такими популярними інгредієнтами як консервована кукурудза та зелений горошок. Цього року купівля цих консервів обійдеться українцям помітно дорожче.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Так, станом на 17 грудня середній цінник цукрову кукурудзу становить 34,14 гривні за банку 420 грамів. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то ціна несуттєво знизилася, утім, у річному еквіваленті продукт подорожчав майже в 1,5 раза. Також кукурудза торгової марки "Бондюель" загалом коштує 62,90 гривні за 340 грамів, а кукурудза "Верес" - у середньому 42,56 за 340 грамів.

Ціни на консервовану кукурудзу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на консервовану кукурудзу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зелений горошок "Бондюель" 400 г в середньому коштує 61,04 гривні, а ще в листопаді продукт продавався по 57,29 гривні. Втім, можна знайти і дешевші аналоги, наприклад, горошок торгової марки "Верес" в середньому коштує 35,70 гривні за 400 грамів.

Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.