В Україні сильно зросли ціни на велику кількість продуктів харчування, зокрема фрукти, а особливо ті, що імпортуються з інших країн. Так, наскільки зросли цінники на найпопулярніші цитрусові, розповідають аналітики Zakaz.ua.

Повномасштабна війна і негативні чинники, що супроводжували з нею, сильно позначилися на цінниках на продукти харчування, зокрема сильно додали в ціні фрукти. Наприклад, в холодну пору в Україні піднімається попит на цитрусові, але дешево поласувати улюбленими фруктами не вийде.

Фрукти. Фото: скриншот Youtube
Фрукти. Фото: скриншот Youtube

Найбільше у супермаркетах піднялися цінники на лимон. Якщо у грудні минулого року цей фрукт пропонувався в середньому по 25,7 гривні за кілограм, то зараз ціна майже в 2,5 раза вища - 61,7 гривні за кілограм.

Апельсини у річному еквіваленті подорожчали на 81% та продаються в середньому по 69 гривень за кіло. Плоди з Іспанії найдорожчі та реалізовуються за середньою ціною 104,9 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Ціни на цитрусові. Фото: скрін Zakaz.ua
Ціни на цитрусові. Фото: скрін Zakaz.ua

Мандарини, порівняно з минулим роком, подорожчали на 61% - до 71,9 гривні за кілограм. Грейпфрут додав у ціні 116% та пропонується за ціною 69,2 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна наїстися від пуза: супермаркети порадували оновленням цін на популярні цитрусові.

Також наш портал інформував, настав час шукати заміну "Оселедцю під шубою" та ігристому: скільки українцям коштуватиме святковий стіл у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку.