Коли приходять холоди, то українці шукають способи заощадити на платіжках за опалення. У мережі можна знайти чимало рекомендацій, втім, багато хто з них не те, що не працює, а навпаки - збільшує витрати. Якими "лайфхаками" краще не користатися, розповідає портал woman24.

Міф №1

Використовувати електричні обігрівачі, які нібито ефективніші за центральне опалення. Такі методи опалення лише збільшують витрати на електроенергію та не дозволяють ефективно обігріти велику площу. Та й в умовах вимкнення світла цей варіант не підходить.

Обігрівач
Обігрівач, Скріншот з Youtube

Міф №2

Є думка, що встановлення "розумного" лічильника дозволяє заощадити гроші. Ця думка помилкова, оскільки пристрій лише показує дані про споживання.

Міф №3

Вимикати опалення, коли вдома нікого немає. Такий спосіб не допоможе заощадити, оскільки кожен запуск опалення потребує додаткового споживання електроенергії, що лише збільшить суми у платіжках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Міф №4

Швидко обігріти будинок за рахунок збільшення потужності опалення. Метод також не робітничий. Будинок не нагріється швидше, ніж звичайно, а споживання більшої кількості енергії тільки збільшить суми в платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція щодо використання свічок та генераторів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.