В Україні найближчими тижнями можуть подешевшати картопля та білокачанна капуста, але це торкнеться лише продукції низької якості. Таким прогнозом поділилися аналітики проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Цього тижня на ринку зафіксували зниження цін на картоплю, яке розпочалося під тиском збільшення пропозиції продукції. Причина в тому, що фермери все частіше відмовляються від довгострокового зберігання овочів та намагаються реалізувати максимальну кількість наявної продукції. Ситуацію посилюють і аварійні відключення світла, через які картопля у сховищах швидко втрачає якісні показники.

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Водночас морква на українському ринку почала зростати у ціні. Виробники почали піднімати вартість овочів, обґрунтовуючи це обмеженими запасами якісної продукції у сховищах. Також підтримували зростання цін активні закупівлі овочів оптовими та роздрібними мережами.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Експерти прогнозують, що проблеми з електроенергією в Україні спричинять зростання цін на основні овочі борщового набору, і картопля, швидше за все, дорожчатиме. Але найближчими тижнями винятком можуть стати картопля та капуста середньої та низької якості. Таку продукцію фермери намагатимуться реалізувати якнайшвидше, а отже ціни на ринку ставатимуть привабливішими для покупців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна наїстися від пуза: супермаркети порадували оновленням цін на популярні цитрусові.

Також наш портал інформував, в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку.