Українські супермаркети знизили ціни на шпроти, які часто купують до новорічного столу. Продукт можна купити із запасом та непогано заощадити. Як змінився цінник, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Популярні рибні консерви, такі як шпроти та сардини злетіли в ціні з початку року так само, як і решта продуктів в українських супермаркетах. Втім, напередодні зимових свят цінник на продукцію помітно знизився і в українців з'явився шанс непогано заощадити.

Консерви, скріншот: YouTube
Консерви, скріншот: YouTube

Так, станом на 17 грудня шпроти торгової марки "Аквамарин" у маслі в середньому пропонуються за ціною 52,50 гривні за баночку 150 грамів. Це відчутно дешевше, ніж було у листопаді, коли цінник сягав 74,60 гривні за цей же баночок.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Поласувати сардинами українці також можуть дешевші, втім, цінник на цей продукт опустився не так помітно. Так, натуральні сардини в середньому пропонуються по 57,95 гривні за баночку 230 грамів. У листопаді цей же продукт у середньому відпускався за 61,36 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розкіш навіть на свята: бекон та буженина стали "золотими", на скільки зросли ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, чи впадуть у злидні українці після купівлі м'яса на Новий рік та Різдво: якими цінниками зустріли продавці перед святами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.