Нагадаємо нашим читачам той факт, що у громадяни України мають право вийти на пенсію у 60 років, а за бажання продовжити роботу та збільшити розмір своєї майбутньої пенсії. Однак є ще кілька способів, як збільшити суму своєї законної виплати. Давайте дізнаємося про це детальніше.

Про це стало відомо завдяки інформації від представників Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українці мають право добровільно збільшити свій пенсійний вік та вийти на заслужений відпочинок пізніше. За це їхній розрахунковий розмір пенсії збільшиться на 0,5% за кожен додатковий місяць відмови від пенсії.

А якщо ви вирішите вийти на пенсію пізніше, ніж через 60 місяців після настання пенсійного віку (65 років за наявності стажу для виходу на пенсію у 60 років), то за кожний додатковий місяць стажу пенсія збільшиться на 0,75%.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Важливо додати, що збільшення розміру пенсії разом із збільшенням пенсійного віку необхідно відповідати наступним критеріям:

- мати достатньо стажу для виходу на пенсію;

- відмовитися від виходу на пенсію та продовжити офіційно працювати.

"При призначенні пенсії з відстрочкою основний розмір пенсії зростає: на 0,5% - за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців; на 0,75 % — за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на термін понад 60 місяців", — зазначають у ПФУ.

Допустимо, якщо замість 60 років ви підете на пенсію у 66 років і весь цей час продовжите працювати, ваша пенсія збільшиться на 39%.

Нагадаємо, у ПФУ розповіли, як не залишитися ошуканими та розрахувати реальну суму пенсії.

Раніше повідомлялося, в уряді вигадали оригінальний спосіб підняти пенсії українцям: родичі та знайомі на допомогу.

Також, в Україні спростять отримання пенсії: когось із громадян торкнеться нововведення.