Продуктовий кошик українців з початку року значно подорожчав, і з огляду на те, що доходи у багатьох не збільшилися, а навіть зменшилися, то виживати стало в рази важче. Ціни на деякі продукти змінюються дуже динамічно, зокрема це помітно по молочній продукції. Так, супермаркети показали нові цінники на кефір, сметану та вершки. Про це повідомляє портал Мінфіну.

У популярних супермаркетах оновилися цінники на молочні продукти і не на краще. Тенденція до подорожчання збереглася і тепер купівля молочки – неслабкий удар по сімейному бюджету українців.

молочка, скріншот з відео
молочка, скріншот з відео

Так, станом на 17 грудня середня ціна кефіру "Селянський" 2,5% складає 39,37 гривні за 950 мл. Минулого місяця цей продукт продавався по 37,75 гривні.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Сметана торгової марки "Президент" 15% 350 грамів піднялася в ціні з 39,11 до 39,72 гривні. Водночас сметана торгової марки "Простоквашино" 20% подорожчала помітніше - з 43,43 до 45,63 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

За вершки "Простоквашино" 10% у грудні доведеться заплатити майже на гривню більше, ніж на місяць раніше. Середній цінник піднявся із 21,66 до 22,64 гривні за упаковку 200 мл.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи впадуть у злидні українці після купівлі м'яса на Новий рік та Різдво: якими цінниками зустріли продавці перед святами.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, ми писали, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало.