Новий рік справедливо можна назвати чарівним святом, які люблять з дитинства.

Однак у якийсь момент дитина починає сумніватися в існуванні Санта Клауса (або Святого Миколая) і батьки постають перед питанням, чи руйнуватиме його фантазію.

Експерт радить пам'ятати, що для дитини дуже важлива віра у диво. Вона розвиває креативність та впевненість у собі. Дитина до 3-х років не розрізняє де фантазія, а де реальність. Якщо батькам зручно створювати атмосферу дива, то розкривати секрет завчасно зовсім не обов'язково.

Як написати листа Діду Морозу, скрін - YouTube
Як написати листа Діду Морозу, скрін - YouTube

Бувають моменти, що дитина сама вирішує з'ясовувати про Санту, адже почув щось від друзів чи помітила сама. Вчителька історії з Техасу Леслі Раш розповіла про те, як у її сім'ї вже багато поколінь розповідають правду про Санта Клауса (Дід Мороз). І цей спосіб такий прекрасний, що їм хочеться поділитися з усіма.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Коли дитині виповнилося шість чи сім років, і ви помітили у неї перші сумніви в існуванні Санти - значить, вона готова. Я зазвичай веду їх у кафе і, зробивши замовлення, вимовляю промову: "Ти, звичайно, дуже сильно виріс за цей рік . І не тільки став вищим – я бачу, що твоє серце теж побільшало. І ти так виріс, що сам можеш стати Сантою. Можливо, ти помітив, що більшість побачених тобою Санта-Клаусів – це люди, переодягнені в нього. Деякі з твоїх друзів могли сказати тобі, що його взагалі не існує. Так думають багато дітей, тому що вони ще не готові бути Сантою. Але ти готовий.

(Спробуйте, щоб у цей момент у вас був таємничий голос).

Дід Мороз з реклами Coca Cola
Дід Мороз з реклами Coca Cola

Попросіть дитину вибрати якусь людину - наприклад, сусіда. Місія дитини - таємно дізнатися, чого потребує ця людина і потім забезпечити її цим, загорнути в подарунковий папір і доставити. І ніколи не розголошувати, що це зробив він. Бути Сантою не означає отримувати схвалення – це безкорисливе бажання віддавати.

"Мій старший син так вибрав "тітку відьму", яка живе на розі. Жінка і справді вселяла страх: вона часто кричала, щоб діти грали тихіше і таке інше. По дорозі до школи син помітив, що щоранку вона виходила на ганок забирати пошту босоніж - і вирішив, що їй потрібні капці. Коли ми купили їй теплі тапочки, він упакував їх і наклеїв зверху "З Різдвом від Санти". Одного вечора після вечері він вирушив до її будинку і підклав подарунок їй під двері" , - продовжує вчителька.

Новий рік, новорічна ялинка. Фото: Знай.ua
Новий рік, новорічна ялинка. Фото: Знай.ua

Наступного ранку вони з сином спостерігали, як сусідка забрала подарунок і пішла до будинку.

"Мій син був у нестямі від нетерпіння, щоб дізнатися, що трапиться далі. І наступного ранку ми побачили її, яка забирала пошту в теплих тапочках. Син був в ейфорії. Мені довелося нагадати йому, що ніхто ніколи не повинен знати, що це зробив". він - інакше він уже не буде Сантою.У наступні кілька років він вибирав безліч людей для подарунків і завжди вибирав для них унікальний, індивідуальний подарунок.

Коли настав час розповісти молодшому синові, старший захотів поговорити з ним сам. Зараз обидві дитини геніальної вчительки чудові "дарувальники" і ніколи не відчували, що комусь збрехали. Адже їм розкрили секрет того, як бути Дідом Морозом.

дід-Мороз
дід-Мороз

Нагадаємо, як вибрати штучну ялинку, щоб була безпечною та без запаху: поради, які можуть уберегти здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що новорічний стіл 2023 року подорожчає в половину: названі продукти, які до кінця року буде складно дістати.