Для наших читачів, котрі у ці грудневі дні уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів змінили ціни на картоплю, капусту, моркву та цибулю. Прийшла друга половина грудня і ми всі побачимо, скільки обійдеться в магазині так званий "борщовий набір".

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Станом на п'ятницю, 16 грудня, в Україні підняли ціни на популярні продукти. Середня вартість молодої картоплі підскочила в ціні з 11,39 грн/кг до 15,90 грн/кг. Рожева картопля подорожчала з 9,99 грн/кг до 11,21 грн/кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Ще є інформація, що молода капуста в українських магазинах подорожчала з 28,01 до 37,26 грн/кг. Цінник на неї коливається від 31,99 грн/кг (Новус) до 39,90 грн/кг (Ашан та Варус).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

А ось кілограм цибулі у магазинах підскочив у ціні з 32,14 грн до 32,68 грн/кг. А ось вартість білої цибулі залишилася на колишньому рівні – 77,90 грн/кг.

Також на 5 копійок подорожчала і морква, склавши 23,35 грн/кг.

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії?

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для споживання, якщо холодильник довго не працював.

Також "Знай.ua" писав, що продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації.