Терористичні дії рф на території України продовжують нищити інфраструктуру та життя українців. Так через ракетні обстріли страждають об'єкти енергетики та вишки зв'язку.

Стало відомо на скільки злетіть тарифи операторів мобільного зв'язку в Україні. Через війну також зменшилася кількість абонентів мобільних операторів. Через це lifecell та Vodafone цього року вже підвищили вартість тарифів, а Київстар планує це зробити найближчим часом.

Мобільний телефон, сніг. Фото з вільних джерел
Мобільний телефон, сніг. Фото з вільних джерел

Vodafone

Vodafone попереджав про можливе подорожчання тарифів. У компанії заявили, що наразі невідомо, як підніметься ціна, але вже підвищували вартість деяких тарифів. Наприклад, SuperNet Start подорожчав зі 125 грн до 145 грн, а Joice тепер коштує 135 грн замість 120. У середньому тарифи зросли на 15-40 гривень. У Vodafone суму збитку від руйнування мережі оцінили у загальній складності у 2 млрд грн.

"Ці витрати, на жаль, зростають далі, що, безумовно, вплинуло на прибутковість бізнесу", — додали у Vodafone.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

lifecell

Наразі lifecell не планує підвищувати тарифи на пакети послуг, розповіли в пресслужбі компанії. Але там зазначили, що поки що складно спрогнозувати, скільки часу зможуть надавати послуги без підвищення цін.

Вартість обладнання та техніки для ремонту підвищується з зростанням курсу валют, адже всі виробники та постачальники телеком-обладнання — іноземні компанії. Також подорожчала логістика і паливо для доставки, виїздів на ремонти та заправки генераторів, — прокоментували в lifecell.

Цього року підвищували тарифи "Смарт Лайф 2020", яка зросла зі 150 до 180 гривень.

Київстар

За оцінками Київстару, абонентська база всіх мобільних операторів зменшиться дуже суттєво. До кінця 2022 року падіння може становити двозначну позначку і досягти 12%. Але для більшості українців ціни не зміняться.

у грудні змінено умови архівних тарифних планів, запроваджених понад 2 роки тому. В цих тарифних планах обслуговується лише 20% абонентів, при цьому вони отримають в рахунок абонплати більше мегабайтів трафіку і хвилин дзвінків. Для переважної більшості абонентів умови тарифів не зміняться - заявили у компанії.

Нагадаємо, ми писали, що шара від Vodafone: як отримати 20 ГБ на свій мобільний рахунок

Як повідомляв "Знай.ua" перерахунок пенсій у грудні: як змінилися виплати для всіх категорій громадян.

Також "Знай.ua" інформував, що скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень.