В Україні лише за тиждень помітно зросли ціни на моркву. Подорожчання сприяє активізація попиту через збільшення закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Станом на сьогодні фермери погоджуються відвантажувати якісну моркву за ціною від 15 до 20 гривень за кілограм. Це в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше. При цьому слід зазначити, що тенденція зростання цін спостерігається лише у сегменті моркви винятково високої якості, що підходить для тривалого зберігання.

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Гравці ринку наголошують, що подорожчання викликано помітним підвищенням торгової активності у сегменті якісної моркви. Багато українських господарств призупинили реалізацію овочів, заклавши більшу частину продукції на зберігання та очікують більшого зростання цін. До продажу пропонуються лише надлишки, через що пропозиція на ринку обмежена.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку експертів, виробники й надалі підвищуватимуть цінники на моркву, але тільки якщо зберігатимуться нинішні темпи збуту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна наїстися від пуза: супермаркети порадували оновленням цін на популярні цитрусові.

Також наш портал інформував, в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, відмовтеся від цих небезпечних овочів, щоб не нашкодити здоров'ю: що варто виключити з раціону взимку.