Українці вже починають звикати до планових відключень світла та примудряються встигати зробити всі свої справи за обмежену кількість часу.

Будучи воістину безжурним народом, деякі знаходять плюси і в цій ситуації і навіть жартують. У мережі ходять розмови про те, що хтось став менше лінуватися, щоби все встигнути, а хтось став проводити більше часу з рідними та близькими, адже відключення світла не дозволяють провести цей час за комп'ютером чи телефоном. Одна дівчина навіть пожартувала про те, що коли планові відключення часу закінчаться, вона не знатиме, що робити з усією цією елетроенергією, адже їй уже не треба так багато.

Відключення світла, фото zelenskiy_official/instagram
Відключення світла, фото zelenskiy_official/instagram

Як усі ми знаємо, до відмови від планових відключень світла нам ще жити і жити, боротися та боротися. Більше того, українців навіть попередили про більш тривалі відключення не лише світла, а й тепла.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і повідомив, що Україна готується до різних сценаріїв, зокрема до тривалої відсутності електроенергії та опалення в окремих регіонах на міжнародній конференції в Парижі, присвяченій допомозі Україні під час зими.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Так, за словами Шмигаля, намір росії занурити Україну в темряву – це виклик для цивілізованого світу.

"Ми не сумніваємося, що світ не допустить, щоб ці кровожерливі терористичні плани росії втілилися в життя. Ми готуємось до різних сценаріїв, одним із яких може стати довгострокова відсутність світла чи тепла в окремих регіонах країни", - сказав він.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Шмигаль підкреслив, що влада та сили оборони розуміють, що росія продовжить терористичні атаки і не відмовиться від своїх намірів зруйнувати українську енергосистему. Він також заявив, що жоден удар росії не змусив українців панікувати.

Крім того, прем'єр-міністр нагадав, що за два місяці планомірних атак ракетами та дронами ворог пошкодив майже 50% української енергосистеми. Проте українська енергосистема зберігає керованість, а енергетики цілодобово виконують свою роботу.

Відключення світла, скріншот: YouTube
Відключення світла, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як зігрітися, якщо вдома немає опалення: хитрощі, які можуть урятувати життя.

Раніше ми повідомляли про три лайфхаки запуску котла швидко і без нервів: запрацює і без електрики.