Нещодавно стало відомо, що вартість новорічного столу 2022 року зросла майже на 50%. Закономірно, що така ситуація була спровокована навіть війною, яку почала росія на чолі з путіним.

Так, зустрічати Новий 2023 рік багатьом українцям тепер доведеться скромніше. Але, тим не менш, без мандарин, шампанського та улюбленого салату "Олів'є" важко уявити собі це свято. Скільки ж коштуватиме українцям традиційно новорічна страва і чи не доведеться її замінити на "Крабов'я" чи взагалі на вінегрет?

Салат "Олів'є", фото: Знай.ua
Салат "Олів'є", фото: Знай.ua

Найчастіше для олів'є українські господині беруть варену ковбасу, яйця, майонез, зелений горошок та овочі. Завдяки даним Мінфіну можна дізнатися, скільки коштують продукти у супермаркетах перед Новим роком.

Баночка зеленого горошку коштуватиме не менше 35 гривень. При цьому ціни на продукт деяких виробників майже вдвічі вищі – 60,79 грн. в середньому. Зазначимо, що за місяць ціни на цей продукт зросли.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Подорожчала й варена ковбаса. Так, вартість кілограма Докторської за місяць злетіла з 274,22 грн/кг до 288,78 грн/кг.

Ціни на ковбасу та горошок у грудні 2022, дані Мінфіну
Ціни на ковбасу та горошок у грудні 2022, дані Мінфіну

Дещо зросла ціна картоплі – з 9,61 грн. у листопаді до 9,78 грн. у середині грудня.

Найдорожче у грудні та цибуля – 32,76 грн./кг порівняно з 32,14 грн./кг у листопаді.

Майже на гривню за кілька тижнів зросла ціна на кілограм моркви – з 23,30 грн. до 24,12 грн.

Ціни на овочі в грудні 2022 року, дані Мінфіну
Ціни на овочі в грудні 2022 року, дані Мінфіну

Вартість десятка яєць у грудні залишається вищою за 70 грн. Яйця "Ясенсвіт" за місяць подорожчали з 72,98 грн. до 74,00 грн., а ось яйця "Квочка" стали дешевшими – ціна знизилася з 75,65 грн. до 74,15 грн.

Трохи дорожчим став у грудні майонез. Минулого місяця за 400 грам соусу потрібно було віддати трохи більше 44 гривень, а у грудні ціна сягає 46 гривень.

Ціни на яйця та майонез у грудні 2022, дані Мінфіну
Ціни на яйця та майонез у грудні 2022, дані Мінфіну

Нагадаємо, що відривайте хвостики – так дешевше: українців порадували новими цінами на банани.

Раніше ми повідомляли, що супермаркети оновили цінники на овочі: скільки коштує картопля, буряк та часник.