Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба дав інтерв'ю The Washington Post, щоб розповісти американцям правду про те, що буде з мешканцями столиці у разі ядерного удару з боку РФ у рамках повномасштабної війни.

Багато хто готується до того, чого може і не статися. Однак умовна тривожна валізка має бути у кожного, адже зайвого часу не буде ні в кого.

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео
Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

"У разі ядерного удару в сховищах Києва не буде місця для всіх. Вони зачинять свої двері за 5 хвилин до будь-якого очікуваного вибуху, щоб захистити радіоактивні опади, що перебувають усередині", - заявляє Кулеба.

Вже багато рекомендацій і планів дій було опубліковано як з боку держави, так і від інших приватних осіб, які бажають вберегти цивільних. Ще Олексій Кулеба додав, що на Київщині готують 425 притулків для людей, які живуть поза містом, з продуктами харчування, водою та радіоапаратурою.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео
Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

Наприклад, були опубліковані рекомендації на той випадок, якщо "брудна бомба" наздогнала вас на вулиці, у приміщенні, у дорозі... якщо ваша дитина знаходиться у садочку чи школі.

Нагадаємо, новий масштабний наступ РФ: Кулеба пояснив, коли чекати

Як повідомляв "Знай.uа", "Друга армія світу" у всій красі: навіть техніка не хоче їхати в Україну воювати, як сталося "повстання" БМП

Знай.ua писав, з'явилися нові деталі з дитинства російського диктатора путина, як був на соціальному дні, так і залишився: "Все фейкове"