В Україні, починаючи з 1 грудня 2022 року, призначенням житлових субсидій займається Пенсійний фонд України. Іншими словами, Пенсійний фонд України отримали повноваження від Міністерства соціальної політики. Багато потенційних субсидіантів цікавляться питанням - чи потрібно подавати документи на переоформлення пільг.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Соціальної інформаційної платформи.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У зв'язку з нововведенням у процесі оформлення субсидій деякі отримувачі допомоги замислилися про те, що можуть втратити виплати на оплату комуналки, якщо не переоформлюватись у Пенсійному фонді. Втім, це не так, насправді тим, хто раніше отримував субсидії, жодних документів повторно подавати не потрібно.

Водночас до ПФУ дійсно потрібно звернутися, якщо відбулися зміни, що впливають на отримання допомоги, наприклад, змінився розмір доходу сім'ї чи її склад.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Українці, які тільки планують оформити субсидії, потрібно звернутися до органів ПФУ або подати заявку онлайн через веб-портал ПФУ, мобільний додаток Пенсійного фонду або веб-портал "Дія".

Водночас, субсидію можна, як і раніше, оформити через ЦНАП або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Нагадаємо, субсидій може не бути: яких помилок не слід припускатися українцям.

Раніше повідомлялося, 1800 гривень до кінця опалювального сезону: хто в Україні ще встигне оформити субсидію.

Також, затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році.