Попри війну і складне економічне становище українці все ж планують бодай трохи, але відсвяткувати прихід Нового 2023 року, а також зустрітися з рідними й близькими за різдвяним столом.

І в цьому випадку не обійтися без приготування смачних страв, зокрема й м'ясних. То ж в Україні зараз – саме час запасатися свининою до різдвяних та новорічних свят. І на щастя, ціни на свинину відчутно знизилися.

Однак радіти рано, адже експерти аграрного ринку вважають, що така ситуація триватиме недовго. Очікується, що вже незабаром вартість свинячого м'яса знову зірветься вгору. Саме такими міркуваннями поділились в Асоціації "Свинарі України", про це пише agronews.ua.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Згідно з даними експертів, в листопаді порівняно з жовтнем ціни на свинину доволі відчутно просіли. У середньому охолоджене свиняче м'ясо подешевшало на 4,1% або на 7,6 грн/кг.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Водночас як відзначають фахівці, різні види м’яса подешевшали нерівномірно, проте цінники стали нижчими на всі види цієї продукції. Наприклад, середня ціна кілограма свинини у листопаді становила 178,2 грн, а у жовтні вона була 185,8 грн.

Слід відзначити, що на початку листопада середня ціна кілограма свинини становила 184 грн, а вже наприкінці листопадна - на початку грудня вона подешевшала на 10 грн.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації