Стало відомо про те, що в Україні значно скоротилися обмеження електроенергії, проте ситуація все ще залишається складною.

Про це повідомив у Facebook гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

За його словами, ситуація в столиці значно стала кращою, хоч і ще багато роботи для її повного відновлення. Країна отримала щонайменше 1000МВт завдяки тому, що було підключено додаткові потужності генерації.

"Сьогодні Київ почувається краще, ніж учора. Обмеження скоротилися, але ситуація все одно ще складна. Хороша новина - підключені додаткові потужності генерації, Україна сукупно отримала +1000МВт. Але сказати, як це вплине на столицю, поки що не можу. Тому що фактично цю потужність мають розподілити на всі регіони" – каже Сергій Коваленко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ця додаткова потужність також має допомогти з розумінням графіків. В оновлених схемах з'явилася сіра зона, яка є екстреною. Вона означає, що світло може бути, а може й не бути. Однак якщо не буде жодних нових ударів, то в ДТЕК пообіцяли, що світла значно побільшає, адже генерація зростає.

ДТЕК Мережі
ДТЕК Мережі

"Але навіть якби вона була повноцінною, її не змогли б передати через пошкодження мереж. Мережі ремонтуються, але це потребує часу", - додав керівник Yasno.

Ну і далі Сергій Коваленко дав відповідь на запитання, яке цікавить кожного українця - чи експортує Україна після 10 жовтня електроенергію до Європи, як це було раніше. Відповідь виявилася однозначною.

"Ні. Я вже пояснював, що таке перетікання, в попередніх постах. Але якщо коротко, то українські мережі зараз можна порівняти з транзитними дорогами. Електрика постачається з одних країн ЄС до інших, тому що наша мережа є частиною європейської", - резюмував Коваленко. .

Відключення світла, скріншот: YouTube
Відключення світла, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали

Раніше повідомлялося, що геть пил і бруд: як приготувати розчин для протирання кімнатних рослин - 3 варіанти

Також, три простих і доступних порад, щоб розпочати новий рік на позитивній ноті