Наразі всі українці живуть у постійній економії електрики і не всі витримують такий режим.

Наприклад, одесити перекрили дорогу через відключення світла. Звичайно, така ситуація не подобається нікому, адже практично все у будинку залежить від наявності електрики. Трошки пощастило тим, у кого газові плити, адже вони можуть хоча б приготувати собі їжу, але й ця слабка втіха.

Відключення світла, скріншот з відео
Відключення світла, скріншот з відео

Ще більше злить, коли ти, як княжна, вечеряєш і миєшся при світлі свічок, а вдома навпроти цілодобово горить світло і його не відключають навіть тоді, коли мали б.

У компанії ДТЕК Київські електромережі роз'яснили, чому під час екстрених відключень електроенергії одні будинки залишаються без електрики, а інші, які за адресами потрапляють до графіків, не відключають.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Про це повідомляється на сторінці компанії у соцмережі.

"Цікавить, чому до одних будинків застосовують екстрені відключення, а сусідні будинки перестали вимикати взагалі, хоча вони у графіку перераховані і раніше вимикали" , - написала киянка.

У ДПЕК зазначили, що розуміють обурення городян, адже ситуація може здаватися несправедливою.

"Ми відключаємо не кожен будинок, а лінії електромереж, до яких вони підключені. Ваш будинок розташований на звичайній лінії. Будинок ваших сусідів підключений до лінії, яка живить об'єкт критичної інфраструктури (комунальні котельні та насосні станції, лікарні тощо). під час стабілізаційних відключень такі об'єкти не відключаються – тому й у сусідньому будинку світло не зникає” , - пояснили у компанії.

Відповідь ДТЕК
Відповідь ДТЕК

Нагадаємо, що одні сидять 8-12 годин без світла , а іншим не вимикають: кияни обурені вибірковими знеструмленнями.

Раніше ми повідомляли, що українці вимагають контролю над ДПЕК та відключеннями: графіки безладні, нічого не працює.