У Нацбанку розповіли, що через проблеми з електроенергією в Україні стрімко дорожчали продукти, виробництво яких енергоємне або потребує термічної обробки. Втім, продукти зростання цін помітно сповільнилося. Про це повідомляє пресслужба відомства у facebook.

Національний банк підбив підсумки листопада цього року і встановив, що споживча інфляція у річному вимірі залишилася практично незмінною – 26,5%. У відомстві наголосили, що через складнощі з електрикою активно дорожчали продукти, виробництво яких енергоємне або потребує термічної обробки, а також товари, які потребують зберігання в холоді. До переліку таких увійшли кондитерські вироби, безалкогольні напої, консерви, м'ясна та молочна продукція.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Натомість є й позитивні моменти. Так, завдяки хорошим урожаям цінники на соняшникову олію, макарони та хліб, а також цукор, борошно, гречку та інші крупи практично завмерли та зростали повільніше.

Також сповільнилося подорожчання овочів, що входять до борщового набору - капусти, картоплі, буряків, цибулі та моркви. Також помітно впали ціни на яблука, вони стали доступнішими, ніж минулого року.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ситуація з цінами на курячі яйця у листопаді була складною. Вартість зростала через порушення технологічних ланцюгів виробництва, втрати активів підприємств та збільшення виробничих витрат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.