Зверніть увагу на наступні п'ять пунктів і переконайтеся, чи правильно ви доглядаєте за своїм волоссям. Особливо це актуально у зимовий період.

Ці звички обов'язково варто впровадити у своє життя, щоб подбати про красу та здоров'я свого волосся. Сертифікований трихолог, представник Tangle Teezer Анджела Онуоха перерахувала ці звички, пише Refinery 29.

5 шкідливих звичок у догляді за волоссям взимку:

1. Не виходьте на вулицю з вологим волоссям. Таке можна дозволити собі хіба що влітку, і в жодному разі зимою. Ви ризикуєте застудитися, заморозити пасма, а потім пошкодити. Вітер і низькі температури зроблять волосся ламким і сухим. Крім того, дуже важливо носити взимку головні убори, а особливо з шовковою або атласною підкладкою, яка не пошкоджує волосся.

Не надягайте шапку на вологе волосся
Не надягайте шапку на вологе волосся

2. Не використовуйте надто багато кондиціонера для волосся. Передусім, виливати на волосся флакон живильного кондиціонера, сподіваючись покращити стан волосся — безглуздо і нераціонально. Адже справа тут не в кількості.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Натомість експертка радить наступний догляд кілька разів на тиждень: нанесіть кондиціонер на вологе волосся, дайте йому подіяти кілька хвилин і змийте. Потім вимийте волосся шампунем, промийте і нанесіть маску. Після цього знову ретельно вимийте пасма.

Крім того, фахівчиня радить після миття волосся завжди старанно відтискати пасма, щоб покращити проникну здатність кондиціонера. В іншому разі засіб просто стече по волоссю разом із водою.

дівчина в шапці, фото: pxhere
дівчина в шапці, фото: pxhere

3. Не сушіть волосся одразу після миття. У такому випадку гаряче повітря буквально нагріває насичені вологою пасма і пошкоджує його, робить ламким. Тому перед цією процедурою потрібно застосувати рушник з мікрофібри і термозахисний спрей.

4. Не бійтеся засобів по догляду за волоссям з вмістом силіконів. Вони зволожують пасма не гірше натуральних олій: арганової, кокосової або олії жожоба.

5. Не користуйтеся часто гребінцями та щітками з жорстким ворсом з натуральної щетини. Вони можуть спричинити алергічну реакцію. Крім того, гребінці зі щетиною не справляються з дрібними кучерями.

Також жорстка щетина може пошкодити кутикулу волосся під час частого розчісування, послаблюючи її у довгостроковій перспективі. Тому краще вибрати м'які щітки із гнучкими зубами, які не розтягують волосся, не натягують пасма та не створюють зайве тертя.

Зсуньте шапку назад
Зсуньте шапку назад

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації