Українців попередили про дуже важливу деталь, актуальну у нинішній ситуації. У Державній службі з надзвичайних ситуацій не рекомендують у закритих приміщеннях готувати їжу на туристичних газових пальниках.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий під час пресконференції у Медіацентрі Україна розповів про усю небезпеку, яку несе в собі неправильне використання газових пальників.
"Газовий туристичний пальник має використовуватися лише на відкритому повітрі. ДСНС не рекомендує користуватися такими пальниками вдома", - сказав він.
Олександр Хорунжий зауважив, що у крайньому разі на такому обладнанні можна розігріти їжу. Проте він радить купувати лише сертифіковані туристичні газові пальники у ліцензованих точках продажу.
"Ми фіксували багато випадків, коли ставлять величезну каструлю або сковорідку на туристичний газовий пальник. Сковорідка або каструля нагрівається, відповідно, тепло передається на відкритий газовий балон. Коли на газовий балон діють високі температури, газ розширюється і стається вибух", - пояснив Хорунжий.
Пресофіцер ДСНС також дав наступні поради: балон не треба зберігати в холодному приміщенні, оскільки при різкій зміні температури газ розширюється, відбувається його підтікання, тому балон може вибухнути.А перед його використанням слід перевірити з'єднання. Крім того, приміщення обов'язково має бути вентильоване, і має бути вогнегасник.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації