Українці можуть вдосталь насолодитися такими популярними цитрусовими фруктами як мандарини, апельсини та лимони, оскільки їхня вартість знизилася. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За місяць цінники на популярні цитрусові помітно змінилися і тепер поласує ними якомога дешевше, ніж у листопаді.

Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube
Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube

Середній цінник на апельсини встановлений на рівні 64,90 гривні за кіло. Якщо порівнювати з листопадом, коли кілограм фрукта коштував 70,98 гривні, то здешевлення дуже відчутне. Також подешевшали апельсини преміум – з 75,79 до 69,95 гривні за один кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Поласувати мандаринами також можна помітно дешевше. Фрукт у середньому пропонується за ціною 63,17 гривні за кіло, а місяцем раніше було 70,73 гривні за кіло. Цінники на мандарини клементин опустилися із 99,52 до 85,57 гривні за кілограм.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Не так швидко, але все ж знизилися ціни на лимони. Улюблений багатьма кислий фрукт коштуватиме в середньому 61,52 гривні за кіло. У листопаді цінник складав 63,25 гривні за кіло.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.