На початку зими попит на подобову оренду квартир традиційно зріс, адже попри війну українці продовжують мандрувати країною, а попереду ще й Новий рік.

Багато хто розглядає оренду житла для святкування в інших містах, проте цього року люди не надто охоче схиляються до такого варіанту. Відповідно ціни знизилися, якщо порівнювати з минулим роком.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Судячи з даних порталу OLX, у грудні зросла пропозиція подобового житла. Під категорію підпадають і хостели, і приватні будинки. Найбільше варіантів із 1-2-кімнатними квартирами, але люди цікавляться саме приватними будинками.

Найвищий попит на подобове житло в грудні фіксується у Києві, Яремчі, Микуличині, Львові та Дніпрі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Подобова оренда будинків у грудні: ціни

Найвищі ціни зафіксовані у Київській області. У середньому за добу у грудні потрібно віддати 5679 гривень, що на 9% дорожче, ніж у грудні 2021 року. Найдешевша оренда житла в Рівненській області - близько 1 000 гривень за ніч.

У Дніпропетровській області середній цінник на добову оренду становить 3766 гривень, що вдвічі дорожче, ніж у грудні 2021 року. На Сумщині орендодавці в середньому хочуть 3 000 гривень на добу, що на 20% дорожче, ніж рік тому.

У Закарпатті середня вартість оренди будинків коливається в межах 1400 гривень за ніч, в Івано-Франківській області – близько 1700 гривень.

Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube
Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube

Подобова оренда квартир у грудні: ціни

Вартість подобової оренди у Києві, Вінниці, Хмельницькому, Одесі та Луцьку не змінилася з минулого року. У середньому орендувати квартиру на одну ніч у цих містах коштуватиме 650 гривень. У Львові вартість оренди за рік подорожчала на 19% і наразі становить 775 гривень на добу.

Раніше ми писали про те, що українці можуть надіслати посилку практично задарма: "Укрпошта" оголосила про знижки

Як повідомляв Знай.ua, у НБУ попередили про чергове зростання цін на продукти, і виною знову відключення світла