У православному календарі це день вшанування пам'яті мученика Парамона Віфінського. Інші назви свята: "Парамон", "Парамонів день", "Зірник".

За традиціями наші предки з самого ранку прибирали сніг із дахів мітлами чи віниками. А ось лопату не використовували, щоб дах не продирявився. Якщо у вас на даху сніг, можете зайнятися цією справою, проте зараз погода занадто тепла для таких кучугур.

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

Було повір'я, що зима приходить сьогодні до людей і вбирається у ведмежу шкуру. Вона ходить вулицями, стукає у вікна і димарі, тупцює по дахах, будить лінивих господинь. Але якраз лінуватися цього дня не можна, приготуйте з самого ранку гарячий сніданок і нагодуйте їм сім'ю. Це дасть достатньо сили на весь день.

Чоловікам теж не варто довго валятися, бо якщо Зима загляне до вас у вікно, а ви спите, то може наслати на вас застуду, пропасницю або просто заморозити всіх. Так що краще займіться хоч якоюсь справою, якщо немає роботи. У будинку завжди є щось, чому потрібна чоловіча рука.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо у вас є кури, то слід їх нагодувати цього дня грекою з правого рукава. Тоді вони добре нестимуться і виростуть здоровими. Перед цим потрібно тричі прочитати «Отче наш», курник переступити лівою ногою і перехрестити курей. Важливо, щоб це була саме жінка, і щоб її настрій був хорошим. Бо такий ритуал не вийде.

Курка, фото: Российская газета
Курка, фото: Российская газета

І останнє, що варто зробити цього дня. Постарайтеся запозичити щось у сусідів. Найкраще, щоб це була їжа. Тоді весь рік буде вдалим, а в сім'ї ніхто не голодуватиме.

Що не можна робити 12 грудня 2022 року

  • Цього дня не можна грубити, сперечатися та лаятися.
  • Заборонено 12 грудня брати різні віники, щоб підмістити підлогу.
  • Не можна витрачати гроші даремно.
  • Не рекомендується цього дня йти на поводі у своїх шкідливих звичок.
  • Не можна в день Парамона Зимоуказателя стригти волосся дітям, яким немає 12 років. Інакше їм можна зістригти звістку розум.
  • Не можна вживати їжу тваринного походження, спиртні напої та влаштовувати галасливі вечірки – триває Різдвяний піст.

Різдвяний пост, скріншот: YouTube
Різдвяний пост, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як попросити грошей у Всевишнього – три дієві молитви на достаток.