Коли українцям повідомили про планові відключення електрики, інші були незадоволені і не знали, що незабаром ми просто мріятимемо про них.

Так-так, зараз планові відгалуження світла від Укренерго нам тільки знятися, а прогнози на найближче майбутнє та інші страшилки влади вселяють тихий жах. В Укренерго таки вирішили прояснити деякі моменти і почали з головного: коли українці знову зможуть відчути на собі планові відключення, а не екстрені та аварійні.

Укренерго, фото - Ideologs.com
Укренерго, фото - Ideologs.com

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в енергосистемі залишається складною, але контрольованою.

Про це повідомляється у виданні Forbes Україна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Він зазначив, що вийти на планові графіки відключення електроенергії буде можливо за кілька днів.

"Загалом, енергосистема увійшла до стабільного режиму функціонування після останньої російської атаки досить швидко, система не була розбалансована", – зазначив Кудрицький.

За його словами, все це завдяки успішній роботі ППО – останній обстріл Росії не мав таких руйнівних наслідків, як деякі попередні.

Пожежники тушать пожежу на ТЕЦ. Фото: скриншот з відео
Пожежники тушать пожежу на ТЕЦ. Фото: скриншот з відео

У компанії повідомили, що всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. У кількох областях перевищено ліміти споживання, що змусило вже застосувати режим аварійних відключень.

Найскладніша ситуація зараз в Одеській, Херсонській та Харківській областях. Також залишається складною ситуація у Київській області. Є дефіцит, особливо на лівобережжі.

Нагадаємо, як зберегти холод у холодильнику при вимкненні світла: ця проста порада врятує ваші продукти.

Раніше ми повідомляли, як зберегти електроприлади при відключенні світла та уникнути пожежі.