З 1 грудня 2022 року функції призначення субсидій на комуналку перейшли від Управління соціального захисту до Пенсійного фонду, українцям розповіли, кому потрібно подати документи на переоформлення пільги. Про це пише Соціальна інформаційна платформа.

У зв'язку з нововведенням у процесі оформлення субсидій деякі одержувачі допомоги замислилися над тим, що можуть втратити виплати на оплату комуналки, якщо не переоформляться в Пенсійному фонді. Втім, це не так, насправді тим, хто раніше отримував субсидії, жодних документів повторно подавати не потрібно.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Водночас до ПФУ дійсно потрібно звернутися, якщо відбулися зміни, що впливають на отримання допомоги, наприклад, змінився розмір доходу сім'ї чи її склад.

оформлення субсидій, фото з вільних джерел
оформлення субсидій, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Українці, які тільки планують оформити субсидії, потрібно звернутися до органів ПФУ або подати заявку онлайн через вебпортал ПФУ, мобільний додаток Пенсійного фонду або вебпортал "Дія".

Водночас нікуди не робити можливість оформити субсидію через ЦНАП або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.

Також наш портал інформував, що українці можуть отримати нові виплати 6600 грн: хто має право і куди звертатися.

Крім того, ми писали, що українські пенсіонери отримають 200 гривень надбавки, але пощастить лише частини: у кого виростуть виплати.