Вже більше тижня, як в Україну прийшла зима, а разом із нею сніг та морози, які поступово посилюються. У цей період дуже важливо подбати про те, щоб будинок був максимально енергоефективним та покращити ситуацію ніколи не пізно. Так, експерти видання Express поділилися простим лайфхаком, що дозволяє зберегти тепло у будинку.

Життя в холодних умовах може призвести до ряду різних проблем, таких як пліснява, вогкість, а також позначитися на здоров'ї. Саме тому важливо, щоб тепло в будинку зберігалося якнайдовше. Експерти підкреслюють, що вікна, і дах є найбільш марнотратними ділянками, але це не завжди так. Зазначається, що неутеплені дошки для підлоги можуть призвести до 10% втрат тепла в будинку.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео


Вирішити проблему дуже просто. Потрібно лише постелити килим, який допоможе зберегти більше тепла та допоможе прогріти підлогу. Крім того, килим стане гарним доповненням до інтер'єру.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Покриваючи дошки підлоги килимом, ви допомагаєте зберегти більше тепла та сприяєте прогріванню підлоги. Це дуже економний спосіб зберегти тепло у вашому будинку", - радять фахівці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція щодо використання свічок та генераторів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.