Через вимкнення електроенергії часто-густо можна втратити не лише терпіння, але й побутові електроприлади. Також через перепади енергії можливі загоряння.

У Мінінтеграції українцям дали низку порад, як вберегти електроприлади від перегоряння та зменшити імовірність пожеж.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Часті перепади напруги після відновлення електропостачання можуть стати причиною виходу з ладу побутової техніки, не виключено також її загоряння. Декілька простих корисних порад, як цього уникнути.

Електроприлади запускайте по черзі. Наприклад, спочатку зарядіть телефон, а через пів години – увімкніть пральну машину.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Купуйте лише сертифіковану електротехніку в ліцензованих точках продажу. Використовуйте їх відповідно до інструкції.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Контролюйте використання приладів обігріву та генераторів.

При зникненні світла відімкніть від мережі бойлери, пральні машини, електронагрівачі, електроплити та чайники. Так ви убезпечите техніку від поломки.

Не намагайтеся самостійно втручатися в електрощитові будинків.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали як безпечно користуватись газовими пальниками та пічками в умовах відсутності електрики.

Нагадаємо, ми писали, що міжсезоння: чим харчуватися, щоб не хворіти та почуватися бадьорим

Як повідомляв "Знай.ua" забудьте про ці продукти, якщо болить горло: вони лише погіршують стан.

Також "Знай.ua" інформував, як українцям скасувати статус ВПО: куди звертатися і коли прийде відповідь про зняття з обліку.