Щоб зберегти здоров'я і завжди мати гарну фігуру потрібно їсти здорову їжу.

Готуючи з них повсякденні страви, люди впевнені, що така їжа неодмінно піде їм на користь. Ті, хто стежить за своєю фігурою і вагою, намагаються не переїдати, використовують всілякі (часом дуже суворі) дієти.

Міжсезонне харчування. Фото: Youtube
Міжсезонне харчування. Фото: Youtube

Прибічники системи сезонного харчування вважають, що немає абсолютно корисної або шкідливої ​​їжі. Будь-який продукт в залежності від пори року може стимулювати роботу тих чи інших органів або гальмувати її.

У міжсезоння активізуються шлунок, підшлункова залоза і селезінка, отже, в цей час року найбільше корисні для організму продукти з солодким смаком. Доповнює, нейтральний та негативний смак.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У цей час основним смаком є солодкий; додатковий - гіркий; нейтральні - гострий і солоний; негативний - кислий. Солодкий смак, який активізує селезінку, шлунок і підшлункову залозу. Чим більше солодкого включається в меню в цей час, тим краще для здоров'я. У дуже невеликих кількостях в міжсезоння допустимо споживати їжу гострого і солоного смаку. Не варто включати в раціон лимони, пшеницю, м'ясо птиці, кисломолочні продукти.

Міжсезонне харчування. Фото: Youtube
Міжсезонне харчування. Фото: Youtube

Взимку найактивніше працюють нирки і пов'язана з ними сечостатева система. Основним смаком в цей період вважається солоний. Щоб нирки добре працювали, вони повинні отримувати достатню кількість солі. Це означає, що в зимовий період треба особливо стежити за тим, щоб у раціоні були присутні страви з солоним смаком.

Нагадаємо, ми писали, що закупитись про запас: у супермаркетах України змінилась ціна соняшникові олії та цукру.

Як повідомляв "Знай.ua" розвалені допотопні їдальні в минулому: батькам на ремонт скидатися не доведеться?

Також "Знай.ua" інформував, господиням взяти на озброєння: 5 шкідливих звичок в прибиранні, яких терміново треба позбутися.