Вже зовсім скоро в Україні почнуть продавати живі ялинки і сосни на спеціальних новорічних ярмарках. Лісові господарства вже навіть опублікували діапазон цін на них.

Але важливо не тільки купити ялинку, але і правильно її прикрасити. І звичайно, можливо, ви з року в рік відмовляєтеся слідувати певним правилам, але чому б не спробувати? І мова зараз піде не про модні тенденції чи поради, як догодити символу року - Чорному Водяному Кролику (Коту). Принципи, викладені нижче, можна і потрібно використовувати кожен рік.

Новорічна ялинка, фото: Знай.ua
Новорічна ялинка, фото: Знай.ua

Підготовка до прикрашання ялинки

З штучними ялинками все просто — вони не вимагають особливої підготовки і купуються зазвичай з розрахунком на кілька років, виходячи з розмірів приміщення. Але якщо ви вирішили встановити натуральну "лісову красуню", необхідно дотримати кілька правил.

Насамперед, слід подумати, де і на чому ви будете встановлювати ялинку, захочете придбати або зробити самостійно спеціальну підставку. Вона повинна бути міцною і досить об'ємною.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Для того щоб ялинка довше зберегла свіжість і не обсипалася передчасно, її стовбур слід очистити від бруду і зняти кору з нижньої частини стовбура, занадто довгі або нерівні гілки обрізати.

Потім ялинку встановлюють на підставку в резервуар з водою або мокрим піском.

Власники домашніх тварин мають дотримуватися техніку безпеки при встановленні ялинки, і подумати про те, як ізолювати від неї своїх улюбленців. Не зайвим буде і привязываение лісової красуні, наприклад до труби.

Як правильно вішати гірлянду на ялинку

Прикраса ялинки починають з гірлянди — так її простіше розмістити рівномірно і вона не буде затуляти іграшки. Підбирають гірлянду на свій смак, але слід враховувати розміри лампочок, які повинні відповідати розмірам ялинки, а також їх кількість і форму. Від гранованих лампочок буде більше відблисків, ніж від гладких.

гірлянда / фото: Pixabay
гірлянда / фото: Pixabay

Перед тим, як вішати гірлянду на ялинку, її треба включити і перевірити, чи не пошкоджена вона, подивитися всі лампочки працюють, немає перегорілих, які вимагають заміни.

Гірлянду краще вішати при включених лампочках, щоб бачити, наскільки добре вона лягає на ялинку. Щоб лампочки розташовувалися рівномірно, вішати гірлянду стоїть по спіралі, а не зверху вниз.

Якщо ялинка досить велика і однієї гірлянди не вистачає, можна використовувати дві або навіть три. Одну з них потрібно розташувати уздовж стовбура, решта — по спіралі на гілках.

Прикрашання ялинки іграшками

Розміри іграшок повинні відповідати розмірам ялинки: чим вона більше, тим більшими можуть бути іграшки, і навпаки.

Якщо вони різних розмірів, спочатку слід вішати ті, що побільше, а в проміжку між ними вже розміщувати дрібні. Для великих ялинок можна використовувати і інший принцип: великі іграшки розміщувати внизу ялинки, більш дрібні — ближче до верхівки.

Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube
Прикрашена ялинка, скріншот: YouTube

Вішають їх за допомогою спеціальних кріплень, які є у продажу, але можна використовувати звичайні нитки або дроту. Хоча, в цьому випадку надійніше застосовувати розігнуті скріпки.

Традиційне прикраса верхівки — за допомогою шпиля або зірки, яка може бути з підсвічуванням. Але можна спробувати й інший варіант — у вигляді ангела чи якогось декоративного елемента.

Якщо ви хочете відповідати трендів року, іграшки треба підбирати з урахуванням обраного стилю за кольором і формою.

Нагадаємо, від чого потрібно позбутися перед Новим роком: залиште в минулому ці 5 речей, щоб почати все з чистого аркуша.

Раніше ми повідомляли, які іграшки можна вішати на ялинку в 2022 році: правила прикрашання новорічної красуні на догоду Чорного Кролика.