На Новий рік та інші свята солоний оселедець або легендарний салат "Шуба" займають почесні місця на столі. Багато хто любить їх і їдять у необмеженій кількості, проте одиниці замислюються про те, чи це корисно.

Оселедець однозначно корисний, хоч є досить жирною рибою. Він багатий на білок, насичений кислотами, вітамінами групи В, а також залізом, фтором, калієм та фосфором. Оселедець багатий на вітамін D, який корисний для кісток і нирок.

Оселедець. Фото: Територія
Оселедець. Фото: Територія
Оселедець. Фото: Територія

Жирні кислоти у складі оселедця незамінні у профілактиці хвороб мозку, серця та судин. Вони активізують розумовий процес і покращують роботу мозку, тому оселедець корисно їсти перед навчанням. Омега-3 жири дуже корисні для вагітних жінок.

Оселедець багатий на корисний риб'ячий жир, який знижує рівень холестерину в крові. Також оселедцевий жир знижує ризик виникнення діабету другого типу. Антиоксиданти у складі оселедця корисні для імунітету.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Оселедець, кадр з відео
Оселедець, кадр з відео

Шкода оселедця

Варений або запечений оселедець навряд чи завдасть шкоди, а ось солоною рибою зловживати не варто. Сіль може викликати набряки та затримувати рідину, через що підвищується тиск, підвищується навантаження на серце. Солоний оселедець не рекомендується їсти людям з гіпертонією та хворобами нирок.

Оселедець не можна їсти жінкам, що годують, оскільки вона є сильним алергеном і може нашкодити дитині. Крім того, солона риба може впливати на смак грудного молока.

Раніше ми писали, мрія всіх дівчат - спати та худнути: як сон впливає на вагу і чому так важливо добре висипатись

Як повідомляв Знай.ua, головні правила макіяжу для зимового періоду, щоб захистити шкіру