Українські пенсіонери у грудні отримають підвищення пенсій – додадуть одразу 200 гривень. Втім, пощастить далеко не всім, а лише окремій категорії громадян. Про це повідомляє портал "На пенсії".

У грудні на надбавку у розмірі 200 гривень можуть чекати пенсіонери, які не отримали її у жовтні. Зазначається, що підвищення торкнеться лише непрацюючих громадян віком до 70 років, у яких повний стаж становить 30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно. Розмір їх мінімальних виплат підніме до 2500 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В той самий час, якщо пенсіонер не має необхідного страхового стажу (30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно), то рівень мінімальних пенсійних виплат підніматимуть пропорційно, враховуючи суму 2500 гривень.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Варто зазначити, що дані підвищення виплат не пов'язані із збільшенням прожиткового мінімуму для українців. Зміни були прописані у Постанові Кабінету Міністрів "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та надалі" №963 від 15 вересня 2021 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, скільки потрібно буде страхового стажу пенсіонерам вже в 2023 році: лайфхаки, які допоможуть піти раніше.