Після різкого стрибка цін продукти харчування стали чи не головною графою витрат багатьох українських сімей. Подорожчали всі групи товарів, зокрема продукти тваринного походження, такі як молоко та все, що виготовляється на його основі. Так, портал Мінфін показує, що відбувається з цінами на деяку "молочку" на початку грудня.

Молоко в Україні вже кілька місяців поспіль продовжує дорожчати та досягло рекордних сум на цінниках. Так, станом на 7 грудня молоко торгової марки "Простоквашино" 1% у середньому коштує 38,32 гривні і це навіть не за літр, а 900 мл. Ще в листопаді цей продукт був на порядок дешевшим - 36,53 гривні.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Водночас молоко торгової марки "Яготинське" 2,6% трохи впало в ціні, але не стало значно доступнішим. Продукт у середньому продається по 36,78 гривні за 900 мл. У листопаді цінник був на рівні 37,11 гривні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Цінники на сметану також неприємно вражають. На початку грудня сметана "Президент" 15% у середньому пропонується за ціною 39,49 гривні за 350 грам. У листопаді цінник був нижчим - 39,11 гривні. Сметана торгової марки "Простоквашино" 20% подорожчала з 43,43 до 45,63 гривні за 340 грам.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи.

Також наш портал інформував, порожні полиці чи захмарні ціни? В Україні критично скоротилося виробництво хліба через відключення електрики.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.