Для наших читачів, які дивуються, що незабаром може закінчитись безкоштовна роздача хліба для пенсіонерів, є кілька важливих новин. Насамперед розповімо, що на Всеукраїнську асоціацію пекарів очікуєте скорочення житніх сортів хліба у 2023 році.

Про це стало відомо завдяки заяві президента "Всеукраїнської асоціації пекарів" Юрія Дученка.

Хліб, скріншот: YouTube
Хліб, скріншот: YouTube

"Прогнозуємо, що наступного року буде ймовірний дефіцит жита, і на нього буде висока ціна. Все залежатиме від урожаю, його якості та перехідних залишків", - розповів українським журналістам Юрій Дученко.

Він додає, що за якістю пшениці південні області мають добрі показники. Основні проблеми у центральних, північних, західних регіонах.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Сьогодні пропозицій якісної пшениці не так багато для внутрішнього ринку, оскільки її експортують. Є побоювання, що наступного року якість пшениці може бути знижена. Якби борошно могли отримати кредити, вони б закупили необхідну кількість зерна до наступного врожаю в період, коли на ринку сприятлива ситуація для закупівлі якісної пшениці", - вважає Юрій Дученко.

Так, станом на перші числа грудня ціна 650 г пшеничного хліба склала 32,08 грн. у середньому по торгових мережах. У листопаді середня ціна позиції становила 31,37 грн. Подорожчав також хліб пшеничний нарізний. Батон вагою 600 грам у листопаді коштував у середньому 32,60 грн., а станом на перші числа грудня ціна склала 33,39 грн.

Нагадаємо, українцям показали ціни на популярні продукти – хліб, каву, чай та борошно: від бюджетного варіанту до менш доступного.

Раніше повідомлялося, що на росії повертаються талони на їжу: жаданий "совок" все ближче.

Також, готуйте сумки та гаманці: які продукти вже скоро можна буде купити дешевше.