Для наших читачів, які уважно стежать за змінами своїх платіжок за комуналку, є кілька важливих новин. Справа в тому, що в Україні через постійні перебої та планові відключення електроенергії розрахунок платіжок трохи зміниться. На щастя, на краще - сума, яка нараховується у разі відсутності показань лічильника, буде меншою.

За словами експертів, вона залежатиме від коефіцієнта якості подачі електроенергії. Тобто, якщо світла не було довго, загальна сума буде меншою.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби НКРЕКП.

Лічильник, скріншот: YouTube
Лічильник, скріншот: YouTube

Як тепер розраховують платіжку

У НКРЕКП повідомили, що знижуючий коефіцієнт має враховувати весь період, коли господар не отримував електроенергію. Такий спосіб розрахунку діятиме, якщо українець не передав свідчення лічильника.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тепер оператори системи повідомлятимуть НКРЕКУ до 25 числа місяця про величину застосованого понижуючого коефіцієнта зміни споживання струму при розрахунку обсягів надходження до електричних мереж.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Чи зміняться тарифи на комунальні послуги

Як уряд повідомляв раніше, для побутових споживачів тарифи протягом зими не підвищаться. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Різницю між та фактичними витратами операторів компенсує держава. Також було виділено кошти на фінансування субсидій для 3 мільйонів сімей.

Нагадаємо, українцям дозволили не платити за кредитом за майно: які нюанси треба знати.

Раніше повідомлялося, що експерти розповіли, як водії можуть підготувати автомобіль до проходження техогляду: сильно підвищить шанси.

Також, виходів одразу кілька: що робити українцям, яким не вистачить стажу для пенсії у 2023 році.