Для наших читачів, котрі уважно стежать за новинами про пенсійні виплати в Україні, є важлива інформація. Через підступне вторгнення російських окупантів багато пенсіонерів виїхали з країни і продовжують виїжджати. Одні хочуть повернутися, інші вже просто готові залишитися за кордоном назавжди. Саме тому багатьох хвилює, що буде з пенсіями.

Так, у Пенсійному фонді України пояснили, що у разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання, пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за 6 місяців перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання.

В Україні пенсію виплачують у грошовій формі щомісяця з 4 до 25 числа через "Укрпошту" або через банк за вказаним у заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

У разі перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується у тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами України. Якщо пенсію людина не отримує протягом 6 місяців поспіль, її виплату буде припинено. І для того, щоб відновити виплату, потрібно буде звертатися особисто до органів ПФУ.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Варто також нагадати нашим читачам, що через підвищення вимоги до страхового стажу у 2023 році вийти на заслужений відпочинок зможуть не всі українці, які досягли 60 років. Ті, хто не зміг накопичити необхідний стаж, мають кілька шляхів вирішення проблеми. Можна продовжувати працювати і накопичити стаж, щоб спробувати вийти на заслужений відпочинок у 63 роки. Щоб отримати пенсію у цьому віці, потрібно мати мінімум 20 років стажу.

Нагадаємо, в Україні із грудня значно зросла сума аліментів: кому і на скільки.

Раніше повідомлялося, що на росії повертаються талони на їжу: бажаний "совок" все ближче.

Також, виходів одразу кілька: що робити українцям, яким не вистачить стажу для пенсії у 2023 році.