Український уряд передбачив збільшення видатків на виплату пенсій у державному бюджеті. Існує думка, що завдяки фінансовій допомозі з боку бюджетів держав-партнерів відбудеться запланована індексація.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських видань.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, у 2023 році відбудеться індексація пенсій. На пенсії та соціальні виплати уряд заклав майже 874 млрд грн, що на 21 млрд більше у порівнянні з нинішнім роком.

У Мінсоцполітики зазначили, що в Україні соціальна сфера стала другою за пріоритетом сфери після сектору безпеки. Гроші, виділені на неї, будуть спрямовані як на соціальну допомогу та субсидії, так і на пенсійні виплати та індексацію пенсій.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У зв'язку з цим у березні 2023 року виплати пенсіонерам збільшаться з урахуванням розміру інфляції та динаміки зміни зарплат. Індексація становитиме близько 5,4%.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

До кінця 2022 року у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму буде ще одне підвищення пенсій. Мінімальна пенсія зросте до 2093 грн., а максимальна — до 20 930 грн.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що у Пенсійному фонді України повідомили, що станом на 24 листопада на пенсійні виплати направлено 49,1 млрд грн, у тому числі 9,6 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 39 5 млрд грн - через уповноважені банки.

Нагадаємо, почніть відкладати вже зараз: що подорожчає перед Новим роком.

Раніше повідомлялося, зміни у виплаті пільг: з 2023 року починають діяти нові правила.

Також, як подавати заявку на субсидію з грудня: українцям пояснили нові правила.