Стало відомо, що в Україні запровадили новий вид доплат для пенсіонерів, яким ще не виповнилося 70 років. В уряді пообіцяли, що грошей вистачить усім.

Про це пише соціальна інформаційна платформа.

Справа в тому, що починаючи з 1 жовтня в уряді ухвалили рішення про підвищення кількох пенсійних стандартів для пенсіонерів віком від 70 років. 1 грудня черга дійшла до кількох молодших пенсіонерів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що для осіб, які не досягли 70 років, але при цьому мають повний трудовий стаж, розмір пенсії тепер має бути не меншим, ніж 2500 гривень.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Під повним стажем мають на увазі наявність тридцяти років у жінок, і навіть 35 років чоловікам. З березня цього року пенсії таких українців мали лише 2300 гривень, а тепер підвищено ще на 200 гривень.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

При цьому, якщо у жінок та чоловіків стажу набагато менше, ніж 30 та 35 років, тоді українцям все одно додадуть гроші до виплат. Їх враховуватимуть пропорційно із наявного стажу у 2500 гривень.

До речі, оновлення торкнулося тільки пенсіонерів, які не працюють.

Це було крайнє підвищення пенсійних виплат цього року, і наступне очікується найімовірніше ближче до березня місяця.

Примітно, що незважаючи на війну, виплати здійснюються вчасно. В уряді виділили достатню кількість коштів на цю сферу з бюджету.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що пенсійний фонд отримав 12,6 млрд грн додаткового фінансування: чи радіти пенсіонерам

Раніше повідомлялося, що частина аптек та ветклінік у Києві працюватимуть під час блекауту: перелік адрес

Також, АЗС різко підняли ціни на бензин, дизель та автогаз: повний бак обійдеться в цілий стан