Стало відомо, що в Україні запровадили новий вид доплат для пенсіонерів, яким ще не виповнилося 70 років. В уряді пообіцяли, що грошей вистачить усім.

Про це пише соціальна інформаційна платформа.

Справа в тому, що починаючи з 1 жовтня в уряді ухвалили рішення про підвищення кількох пенсійних стандартів для пенсіонерів віком від 70 років. 1 грудня черга дійшла до кількох молодших пенсіонерів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що для осіб, які не досягли 70 років, але при цьому мають повний трудовий стаж, розмір пенсії тепер має бути не меншим, ніж 2500 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Під повним стажем мають на увазі наявність тридцяти років у жінок, і навіть 35 років чоловікам. З березня цього року пенсії таких українців мали лише 2300 гривень, а тепер підвищено ще на 200 гривень.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

При цьому, якщо у жінок та чоловіків стажу набагато менше, ніж 30 та 35 років, тоді українцям все одно додадуть гроші до виплат. Їх враховуватимуть пропорційно із наявного стажу у 2500 гривень.

До речі, оновлення торкнулося тільки пенсіонерів, які не працюють.

Це було крайнє підвищення пенсійних виплат цього року, і наступне очікується найімовірніше ближче до березня місяця.

Примітно, що незважаючи на війну, виплати здійснюються вчасно. В уряді виділили достатню кількість коштів на цю сферу з бюджету.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що пенсійний фонд отримав 12,6 млрд грн додаткового фінансування: чи радіти пенсіонерам

Раніше повідомлялося, що частина аптек та ветклінік у Києві працюватимуть під час блекауту: перелік адрес

Також, АЗС різко підняли ціни на бензин, дизель та автогаз: повний бак обійдеться в цілий стан