Крупи мають особливий попит, особливо у воєнний період, адже не вимагають особливих умов для зберігання і можуть зберігатися досить тривалий термін. Втім, дозволити їх собі українцям стає все складніше через стрімке зростання цін, причому не лише на гречку, а й на іншу популярну крупу. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Рис - одна з найпопулярніших круп на українському ринку, яка досить тривалий період була помітно нижчою, ніж гречка. Втім, цей період пройшов і на даний момент ці крупи практично зрівнялися в ціні, а моментами рис обходиться навіть дорожче.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Так, станом на 5 грудня середній цінник на довгий рис становить 74,59 гривні за кілограм. Місяцем раніше вартість була нижчою – 73,11 гривні за кіло. Подорожчав і довгий пропарений рис - з 72,53 до 73,15 гривні за кілограм. Круглий рис збільшився в ціні з 76,73 до 77,17 гривні за кіло. Якщо порівняти із середнім цінником на гречку, то цей вид рису коштує вже майже на гривню дорожче.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

До речі, станом на 5 грудня гречка в українських супермаркетах у середньому пропонується за 76,37 гривні за кіло. Минулого місяця кіло крупи коштувало 76,99 гривні.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скорочення виробництва та стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи.

Також наш портал інформував, порожні полиці чи захмарні ціни? В Україні критично скоротилося виробництво хліба через відключення електрики.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.