Українцям нагадали нюанси призначення і виплати субсидій. Адже відтепер в Україні цим займається Пенсійний фонд, тож змінились й підходи щодо визначення складу домогосподарства.

Передусім варто мати на увазі, що субсидії призначають залежно від складу домогосподарства, а також доходів його членів. Наприклад, якщо субсидію на оплату комунальних послуг просять господарі житла, то до уваги беруться всі люди, які зареєстровані в цьому домогосподарстві.

Водночас якщо субсидію хочуть отримати орендарі або внутрішньопереміщені особи (ВПО), враховуватися буде кількість людей, які фактично проживають у будинку чи квартирі. А розмір субсидії залежатиме від їх сукупного прибутку.

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube
Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

Наголошується також й наступний нюанс. Субсидію призначають тільки на обсяги споживання, що відповідають соціальним нормам. А все, що мешканці використали понаднормово, оплачується повністю.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

А оскільки кількість людей, які постійно проживають у помешканні , не є постійною, то вона визначається на початок місяця, з якого будуть нараховані виплати.

Водночас якщо кількість людей, які фактично проживають у домогосподарстві, менша від зареєстрованої кількості, то субсидія буде нарахована на тих, хто проживає фактично.

Субсидії. Фото: скриншот Youtube
Субсидії. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації