Деяким українцям списуватимуть кредити на житло та автомобілі. Подробиці розкрив народний депутат, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Повномасштабне російське вторгнення зламало безліч життів. Хтось втратив близьких, а хтось всього нажитого за життя. Через активні бойові дії постраждали багато житла та іншого майна українців, зокрема те, що було куплено в кредит.

Зруйнований будинок. Фото: скриншот Youtube
Зруйнований будинок. Фото: скриншот Youtube

Так, в уряді ухвалили законопроєкт, яким пропонується списувати українцям кредити на житло та транспорт, пошкоджене чи зруйноване під час війни.

"Якщо ваше житло знаходиться на окупованій території, також взяте у кредит, цей закон заморожує виконання вами кредитних зобов'язань до перемоги", - зазначив Данило Гетьманцев.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube
Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube

Нардеп наголосив, що закон набуде чинності через 30 днів після його опублікування. У проведення 30 днів Кабінет Міністрів України має ухвалити необхідні нормативно-правові акти.

Раніше портал Знай повідомляв, власників генераторів почнуть штрафувати через законодавство: суми сягають 500 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, українці можуть втратити субсидію через борги за комуналку – у Мінсоцполітики попередили кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.