В Україні налічується набагато більше безробітних, ніж зареєстровано у Державній службі зайнятості. Реальна ситуація набагато гірша, а цифри вищі більш ніж удесятеро. Таку заяву зробила заступник міністра економіки Тетяна Бережна під час телемарафону.

Так, за даними Міністерства економіки, ситуація з безробіттям в Україні дуже складна. Війна залишила без роботи багато громадян, кількість яких до кінця 2022 року може досягти 2,6 мільйона. Наступного року безробіття продовжить зростати і досягне позначки 2,8 мільйона громадян.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

"Якщо говорити про фактичне безробіття, то на кінець 2022 року ми маємо 2,6 мільйона безробітних, а 2023 року ми прогнозуємо трохи більше 2,8 мільйона безробітних осіб", - зазначила представниця Мінекономіки.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тетяна Бережна зазначила, що на даний момент офіційно безробітними налічується 215 тисяч громадян, які зареєструвалися в Державній службі зайнятості. Водночас кількість вакансій у країні становить лише 27 тисяч, тоді як минулого року було 61 тисяча. Таким чином на одне робоче місце претендує одразу 8 безробітних.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв українцям нагадали, як за короткий термін подати онлайн заяву на призначення пенсії.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.