Найголовнішою прикрасою будинку у Новий рік є ялинка. Натуральні, зрізані дерева вже давно втратили свою популярність, тому що потрібно дбати про природу. Якщо ви не бажаєте ставити штучну, є альтернативні рослини.

Існує декілька рослин у горщиках, які із звичайних вазонів можуть перетворитися на святкове дерево.

Мандаринове дерево

Новий рік багатьом пахне саме цитрусами. Замість ялинки прикрасьте мандаринове дерево та покладіть під нього подарунки для дітей та дорослих. Його можна купити в квітковому магазині, і воно прикрашатиме ваш будинок не один рік.

Мандаринове дерево, фото з вільних джерел
Мандаринове дерево, фото з вільних джерел

Юкка

Пальма юкка може чудово замінити ялинку. В іншу пору року юкка чудово впишеться в інтер'єр вашого будинку.

Пальма Юкка, фото з вільних джерел
Пальма Юкка, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лаврове дерево

Лаврове дерево використовують для прикраси інтер'єру, створення декоративних композицій та навіть у фармакології. Сама рослина за наявності світла та правильного догляду, чудово почувається в кімнатних умовах.

Лаврове дерево, фото з вільних джерел |
Лаврове дерево, фото з вільних джерел |

Кипарис

Зовні кипарис нагадує мініатюрну ялинку. Крім того, його культивують як домашню хвойну рослину. Його можна прикрасити гірляндою, красивою стрічкою або дощиком, які не завдають шкоди рослині.

Кіпарис, фото з вільних джерел |
Кіпарис, фото з вільних джерел |

Самшит

Вічнозелений самшит. Цей декоративний кущик чудово переносить стрижку, завдяки чому йому можна надати конічної форми, що зробить його схожим на ялинку.

Самшит, фото з вільних джерел |
Самшит, фото з вільних джерел |

Раніше ми писали про те, де купити живу ялинку в Києві? Українці дізналися, коли розпочнуться новорічні ярмарки з лісовими красунями

Як повідомляв Знай.ua, чим закупитись перед Новим роком, щоб не платити втричі дорожче